Kulcsszó keresés /


Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

  • 2024. január 05.

Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.

olvass tovább

Karneváli koktélok

  • 2018. február 15.

Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.

olvass tovább

Diétás farsangi fánk

A farsangi szezonban sem kell lemondanod a hagyományos finomságokról, bőven elég, ha tudatosan megválasztod az alapanyagokat. Mi megtaláltuk az egyik legfinomabb és legegészségesebb fánk receptjét, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz, ha követed a tanácsainkat.

olvass tovább

Mai mosoly: fahéjas csoki csoda

  • 2013. július 13.

Egyszer, kiskoromban, farsangkor (mondjuk, nem csak akkor – a Nagyival mindig sütöttünk:P) a Nagymamámmal farsangi fánkot sütöttünk. 45 darab lett, még forrón megettem 25 darabot… Utána majdnem a mentőt hívták ki, annyira nagyon rosszul voltam. De a Nagypapámnak a kezére is rácsaptam, hogy ne vegye el az utolsó falatot.

olvass tovább